APL / Praktik

2016-04-30 @ 23:42:00
Nästa vecka är det dags för min första praktik vecka av de 7 veckorna innan sommaren och de 2 veckorna efter sommaren. Det ska bli jätteroligt att få ut och jobba praktiskt och se hur det funkar på olika ställen. Det kommer bli jättespännnde, men ändå nervöst att åka iväg. Jag ska vara på Orsa Rovdjurspark, Parken Zoo, Sundborns Lantbruk och Arken Zoo.
 
                                        
 
 
Så i fredags flyttade jag hem från internatet. Med bilen proppfull och en lägenhet helt tom åkte jag därifrån och kommer inte tillbaka förens i September... Men då till ett annat boende... Det känns sorligt att lämna stället där man bott i ett år, men man får se från den ljusa sidan, jag ska få gå ut på APL i 9 veckor!
 
                                     
 
 
Mina två första veckor ska jag vara i Orsa på Rovdjursparken tillsammans med Elias. Där ska vi bo på ett vandrarhem och under dagarna jobba på djurparken. Vad vi exakt kommer få göra vet jag inte. Men det blir inget gosande med djuren iallafall. 
 
                                       
 
 
Efter jag har varit i Orsa blir jag ledig i en vecka innan jag åker till Parken Zoo i Eskilstuna tillsammans med Nelly. Det känns nog mest nervöst då jag ska åka längre hemifrån och ska vara där i tre veckor. Men kul hoppas jag att det blir. 
 
                                       
 
Sundborns Lantbruk
När sommarlovet börjar blir jag ledig i en vecka för att sedan ha två praktik veckor hos Bröderna Bengtsson, ett lantbruk i Sundborn. Det blir skönt eftersom det inte är så långt hemifrån. Då följer Elias med mig hem och bor hos mig i två veckor. Det ska bli kul då jag hört gott om killarna som äger lantbruket. Hoppas att det blir fint sommarväder då!
                                                                                               
I augusti när skolan börjar, så åker jag inte tillbaka till Rättvik och sätter mig vid skolbänken. Då kommer jag bo kvar hemma i Falun i två veckor och ha praktik på Arken Zoo. 
 
                                               
 
Jag tänkte att jag kanske ska försöka vara mer duktigt på att blogga och berätta vad jag får göra och vad som händer under min praktik. Men vi får se om jag har tid!

Hej alla glada!

2016-04-22 @ 15:31:54
NU VAR DET LÄNGESEN! Det har varit så fullt upp med allt och jag har inte haft tid eller ork att blogga. Jag önskar att jag hade bloggat då jag använder min blogg lite som en dagbok. Men men, jag kör en liten sumering från de senaste 3 veckorna nu! Efter att jag varit i Uppsala och fått en ny dosering har jag inte mått bra. Jag fick ett schema hur jag skulle höja under någon veckas tid. Men då jag fick väldigt mycket biverkningar så att jag har mått väldigt dåligt och missat mycket skola. Men tillslut tror jag att vi fick till en dos som kanske kan funka, jag hoppas iallafall att det funkar över sommaren då det är mycket som händer nu!
 
Jag har varit i skolan i två veckor nu, men missat lite lektioner då jag inte mått helt bra. Men det har varit skönt att komma tillbaka till vardagen, men jag har endast 1 vecka kvar i skolan innan jag sticker ut på APL!
I onsdags passade jag på att fylla år, fatta HELA 18 ÅR! 
Så i helgen ska jag fira mig med familjen både på lördag och söndag
 
Som ni vet så fotar jag allt, hela tiden och många är snapchat bilder, men delar med mig av några här...
 
Fina prommenader i Falun med bästa vän!
 
Grilling med härligt folk uppe i Rättviksbacken!
 
När jag var hemma i Falun för förra veckan för att jag hade starka biverkningar
 
Jag, Issa och Jonna var och bowlade en helg!
 
Tårtbakartävling på internatet och jag, Mimmi och Beda gjorde en Minion tårta med regnbågs tårtbotten och glasskräm som fyllning, men under tidspressen fick vi inte riktigt till det och den gled isär... Men vi vann för bästa smak iallafall :)
 
Mys promenader med bästa vän och lite roligt ute i regnet...
 
Var till veterinären i veckan...
 
När Elsa bakade cheesecake tills min födelsedag!
 
Mys med Kevin i det fina soliga vårvädret!
 
I onsdags fyllde jag 18 år och firade det hemma i Falun med Familjen och Jonna!
 
Finaste Jonna!
 
Mamma bakade jättegod tårta!
 

Norrland 2016

2016-04-03 @ 14:06:42
Hemma efter en vecka i Norrland där jag firar påsk med familjen varje år. I år blev det bara pappa, minsta kusinen, farmor och farfar. Tråkigt nog följde farbror och bror inte med. Men pappas kusiner och mina tremänningar var där, så vi var ett helt gäng iaf! Under veckan har det bllivit skoteråkning, afterski, tolkning, släktmiddag och fiske. 
 
Höjdpunkten var nog när vi var ute och fiskade en hel dag på mitt favoritsele. När jag satt och pimplade fick jag upp 18 öringar ur samma hål, vilket var jättekul med dock inte så stora fiskar. Innan vi skulle åka hem borrade min pappas kusin ett sista hål och då fick han en abborre så fort han hade ner kroken och en till igen.
Då borrade vi alla hål runt om han och alla vi fick jättemyket fisk! Under den tiden kanske vi fick upp 100 fiskar tillsammans och det bästa var att kanske hälften var runt halv kilo! 
 
Även om det var snålt med snö på vissa ställe och var lite för varmt någon dag så hade jag en härlig vecka tillsammans med familjen :)
 
Bilder från en dag uppe på fjället! Även om det var lite snö så var det fint och tur med vädret hade vi också!
 
 
 
 
Grönfjälls toppen som vi var upp på förra året!