Tankarna i mitt huvud

2016-05-20 @ 00:19:25

Det är mycket som snurrar... Det är mycket som pågår, alla intryck och allt nytt som händer, som påverkar en... Det är många brev som kommer i brevlådan med läkarbesök hit och dit, telefonsamtal dit och medicin höjningar/sänkningar dit... Samtidigt som det är fullt upp med all praktik. Vilket är jättekul!

Nu har jag fått tid på Specialistmottagningen Barn- och ungdomsmedicin i Falun och Neurologimottagning i Falun men det är då jag är i Eskilstuna så jag måste få nya tider... Jag väntar också på tid på Neurologavdelningen på Akademiska i Uppsala. Än vet jag inte vad som kommer hända efter mitt EEG som jag gjorde i Mars. Det är oklart så jag tror vi kommer diskutera det på återbesöket i Uppsala. Vad kommer hända sen? Operation? Ny medicin? Det får vi helt enkelt se. En sån här utredning tar tid. Speciellt om jag måste göra ett nytt långtids EEG!?

Det återstår och se, jag hoppas bara att det här inte kommer påverka min skola för mycket, jag vill verkligen inte gå om trean, jag vill vara normal och ta studenten som alla andra! 

Inför min praktik skrev jag ett mail om mig och min epilepsi för att informera dem hur det funkar för mig och utifall det skulle hända något. Vilket känns skönt att personer runt om mig vet om det, för att jag ska känna mig trygg på min arbetsplats.

På min första praktik plats Orsa Rovdjurspark hade jag det jättebra och trivdes bra med personerna jag jobbade med. Men det var ett litet problem... Jag ville inte presentera mig "Hej mitt namn är Sofia och jag är tjejen med epilepsi!", även om jag har lätt för att prata om det oavsett om det är med personer jag känner eller nya. Men eftersom de visste om att det skulle komma en tjej med epilepsi. Visste jag inte riktigt vad jag skulle säga och de visste nog inte riktigt heller... Så vad skulle jag säga? Vi pratade knappt alls om det, men tur som var hade jag Elias som fick mig att känna mig trygg och de visste iallafall om det!

Jag tror att det är ett känsligt ämne att prata om då personerna kanske inte heller vågar fråga om det även om de läst om det i ett mail. Men jag hoppas att det går lättare i Eskilstuna, men jag tvivlar då det är många fler som jobbar där... Men nu ska jag tänka positivt och göra det bästa av det hela och jag tror att det kommer bli en jätterolig praktik!

 

 
 
En jättegod godistårta - jag kan jag!
 
 
Mitt nya härliga påslakan! Nu pryder mitt rum i vitt, grått och marinblått :)